Wikkeldeken


Wil je bij je pasgeborene de warmte goed reguleren? Dan zijn wikkeldekens wat u moet hebben. Een wikkeldoek is een doek van 70 x 70 cm die gemaakt is van twee verschillende stoffen. Waardoor er een binnen en buitenkant is maar je kunt beide kanten gebruiken. Heel leuk om beide kanten te gebruiken! Op elke wikkeldoek zit een capuchon, waar het hoofdje van de baby in kan. De rest van de doek wikkelt u op je baby heen.

Naast dat een wikkeldoek niet alleen functioneel is, voelt het ook erg veilig voor je baby. Wordt u baby wat groter, dan kunt u de wikkeldoek gebruiken als deken. 

 

Wanneer gebruik je nou een wikkeldeken?

Een wikkeldeken kunt u al bij een pasgeboren gebruiken. Je kunt hem gebruiken voor in de box, in babynestje, voor onderweg, op de arm of in de kinderwagen. Bij een consultatiebureau wordt een wikkeldeken ook vaak gebruikt. Dit omdat de baby vaak bloot moet liggen en tussendoor de baby het wel warm moet hebben. Dan is een wikkelden heel makkelijk voor gebruik. 

 

Wil je nou een wikkelden gebruiken in de zomer en de winter ? Dit kan zeker. We hebben verschillende soorten wikkeldekens. Een wikkeldeken kan je dus het hele jaar gebruiken. Wikkeldekens die aan de binnenkant velours hebben, zijn het hele jaar door te gebruiken. Daarnaast hebben we ook een wikkelden met een teddy variant. Deze zijn geschikt voor de wintermaanden en zijn wat dikker waardoor ze warmer zijn.